rss      tw      fb
Keres

Rétvári: Magyarország kiemelt figyelmet fordít a határon túli együttműködésre

Magyarország stratégiai helyzetéből adódóan kiemelt figyelmet fordít a határon túli együttműködések ápolására, amit az is mutat, hogy az európai területi társulások harmadának itt van a székhelye - mondta Rétvári Bence közigazgatási és igazságügyi államtitkár telefonon az MTI-nek, egy keddi brüsszeli konferenciáról beszámolva.

E-útdíj - Az I.M.G. nyerte az útdíj kommunikációs tenderét

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által az e-útdíj bevezetéséhez kapcsolódó médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, PR ügynökségi és online kommunikációs szolgáltatások megrendelésére kiírt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Budapesten tartja nagygyűlését az Európai Egyházak Konferenciája

Budapesten tartja 14. nagygyűlését az Európai Egyházak Konferenciája (Conference of European Churches, CEC) szerdától jövő hétfőig. A kontinens több mint 120 protestáns és ortodox egyházának mintegy 250 delegáltja a szervezet megújulásáról és átfogó reformokról is határoz majd - közölte a CEC magyarországi tagszervezete, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) kedden az MTI-vel.

E-útdíj - Az OTP-n keresztül fizethető bankkártyával az útdíj

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. zárt tenderén, egyetlen ajánlattevőként, az OTP Bank nyerte el az e-útdíj on-line bankkártyás fizetéshez szükséges banki szolgáltatás végzését. A június 10-én született döntés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MRI-beruházás a debreceni Kenézy-kórházban

A legmodernebb vizsgálatokra is alkalmas mágneses rezonanciás (MRI) berendezést helyeztek üzembe kedden a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. Az épülettel együtt több mint 300 millió forintba kerülő fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósult meg - jelentette be a város fideszes polgármestere az átadási ünnepségen.

E-útdíj - Szóvivő: folyamatos forgalom a határátkelőkön

A hétfői nehézségek után kedden már rendben működött az e-útdíj rendszer, és a határátkelőkön is folyamatos a forgalom. Erről az e-útdíj szakmai projektszóvivője a röszkei autópálya-határátkelőn kedden tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Tavares-jelentés - A frakciók felszólalói az EP-vitában

Az alapjogok magyarországi helyzetéről szóló keddi európai parlamenti vitában a jelentést támogató politikai erők többsége azt hangsúlyozta, hogy a jelentés nem Magyarország vagy a magyar nép bírálata, hanem a kormányé, a vitához hozzászóló magyar néppárti, Fidesz-KDNP-s képviselők többsége szerint a jelentés kettős mércét alkalmaz, ténybeli tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz.

Jászapáti fideszes polgármestere pert indít az MSZP ellen

Jó hírnév megsértése miatt pert indít az MSZP ellen Pócs János Jászapáti fideszes polgármestere, miután a szocialista párt kedden, egy az MTI-hez eljuttatott közleményében azt állította, a városvezető francia érdemrendet hazudott magának.

Beperli a Fidesz szóvivőjét Bajnai Gordon

Bajnai Gordon személyiségi jogi pert indít Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen keddi kijelentése miatt - közölte az Együtt-PM szövetség kedden az MTI-vel.

Nyolcvan tonna gumicukrot vontak ki a forgalomból Pest megyében

Nyolcvan tonna lejárt és átdátumozott minőség-megőrzési idejű gumicukrot vontak ki a forgalomból a Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök - tájékoztatta a Pest Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.

Csaknem egymilliárd forintos fejlesztést zárt le a Continental

Csaknem egymilliárd forintos fejlesztés zárul le a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén, aminek köszönhetően 123-mal nőtt a gyár létszáma - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

Tavares-jelentés - Weber, Swoboda, Verhofstadt, Cohn-Bendit

A Tavares-jelentésről folytatott keddi strasbourgi európai parlamenti (EP-) vitában Manfred Weber német néppárti képviselő kettős mércével vádolta a Tavares-jelentés támogatóit, szóvá téve azt, hogy sem Romániáról, sem Bulgáriáról nem voltak hajlandóak ilyen vitát folytatni.

PM: parlamenti képviselet nélkül maradt Dunaújváros

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) szerint egyéni országgyűlési képviselő nélkül marad Dunaújváros, mivel a választási eljárási törvény módosítása miatt szeptember 1-je után már nem lehet időközi választás tartani.

A magyar-szlovák gazdasági lehetőségek bővítéséről egyeztetett kollégájával Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Szlovák Kormányzati Csúcstalálkozó keretében fogadta Tomás Malatinsky szlovák gazdasági minisztert, a megbeszélésen a felek a kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és a magyar-szlovák gazdasági lehetőségek bővítéséről egyeztettek.

Tavares-jelentés - Orbán: komoly veszélyt jelent Európára az igazságtalan előterjesztés

Komoly veszélyt jelent Európára nézve, igazságtalan és Magyarországot súlyosan sérti Orbán Viktor miniszterelnök szerint az alapvető jogok magyarországi helyzetéről Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített jelentés. A kormányfő kedden az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén, az előterjesztésről folytatott vitában kijelentette: a magyarok azok közé tartoznak, akik nem az alávetettség, hanem a szabad nemzetek Európáját akarják.

Devizapiac - Kissé erősödött a forint a főbb devizákkal szemben

A dollár kivételével a főbb nemzetközi devizákkal szemben erősödött a forint kedden délután: az eurót négy órakor 293,30 forinton jegyezték a délelőtti 293,66 és az előző délutáni 294,60 forint után.

Budapest Pride - Tizenkilenc nagykövetség támogató nyilatkozata

Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket az idei Budapest Pride fesztivál alkalmából 19 budapesti nagykövetség.

A dohányzás teljes közterületi tiltásért indulhat népszavazás

A dohányzás teljes közterületi tiltásáért indulhat népszavazási kezdeményezés, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén hitelesítette az erre vonatkozó kérdést.