rss      tw      fb
Keres

Megbírságolta a Lombard Lízinget a PSZÁF

Devizában számolta fel a járművek forintban megállapított casco díját, emellett egyik díjtétele többszöri emelése során elmulasztotta előzetesen időben tájékoztatni fogyasztóit a Lombard Lízing Zrt.-t, ezért a társaságot összesen 25 millió forintra bírságolta meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a felügyelet kedden.

A Karitász önkéntesei is segítik az árvízi helyreállítást

Az árvízkárok felmérésében és a helyreállítási munkákban vesznek részt a Katolikus Karitász önkéntesei Mohácson, a Szigetközben és Baja-Dunafürdő területén.

Hende: teljes mértékben megegyeznek a nemzeti és a NATO által meghatározott fejlesztési célok

A NATO olyan képességek kialakítását, illetve továbbfejlesztését kérte Magyarországtól a 2014 és 2028 közötti időszakban, amelyeket a nemzeti katonai stratégia és a Magyar Honvédség 10 éves stratégiai terve egyaránt célokként tűzött ki. Mindez azt jelenti, hogy a Magyar Honvédség fejlesztési terve és jövőképe megegyezik a NATO céljaival - mondta Hende Csaba védelmi miniszter kedden Budapesten a véderő-, katonai és légügyi attasék értekezletén.

A magyar nagykövetségen tett látogatást az osztrák elnök

Látogatást tett a bécsi magyar nagykövetségen kedden Heinz Fischer osztrák szövetségi elnök és ott részvétét fejezte ki Horn Gyula volt miniszterelnök halála miatt - közölte az MTI-vel a diplomáciai képviselet.

Magyar képviselők üdvözölték Strasbourgban a múlt heti EU-csúcs döntéseit

Üdvözölte Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden, hogy az Európai Unió tagországainak múlt heti állam- és kormányfői találkozójáról kiadott záródokumentum a válságkezelésre most először egy komplex megközelítést javasolt, Tabajdi Csaba, az MSZP frakcióvezetője pedig azt, hogy a csúcstalálkozón a hétéves költségvetés terén elfogadható kompromisszum született.

Stagnált a forgalomba helyezett új autók száma júniusban

Júniusban 4975 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, mindössze 0,4 százalékkal, 19 darabbal többet, mint egy évvel korábban - közölte a DataHouse autópiaci adatszolgáltató kedden az MTI-vel.

NGM-GÉMOSZ megállapodás az illegális autójavítók ellen

Az állam olyan vállalkozási és jogszabályi környezetet alakít ki, amely korlátot állít az illegális autójavítóknak - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével (GÉMOSZ) aláírt megállapodás alkalmával, kedden Budapesten.

PSZ: a túlóra kérdése még mindig függőben van a pedagógus-életpályamodellben

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnökének közlése szerint a túlóra honorálásának kérdése a lépcsőzetes béremelés miatt még mindig függőben van a pedagógus-életpályamodellben, ezért a szervezet levélben fordult Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkárhoz.

Több mint kétszázezer embert érint 38 észak-magyarországi hulladéklerakó rekultivációja

Több mint ötmilliárd forintnyi uniós forrásból rekultiválják 36 észak-magyarországi önkormányzat 38 hulladéklerakóját - mondta Habis László, Eger polgármestere, a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke keddi sajtótájékoztatóján Egerben. A környezetvédelmi beruházás 230 ezer embert érint.

Augusztusban újra megrendezik a Hajdúsági Expót Hajdúböszörményben

A II. Hajdúsági Expót, amely a hajdúsági térség legnagyobb kulturális és mezőgazdasági fesztiválja, augusztus 14. és 19. között rendezik meg Hajdúböszörményben - közölte Kiss Attila (Fidesz) polgármester kedden az MTI-vel.

Orbán: új fejezet kezdődik Magyarország és Szlovákia közös történetében

Magyarország és Szlovákia egymáshoz fűződő viszonya a politikai és személyes bizalmon nyugszik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót követő sajtónyilatkozatában. Robert Fico szlovák kormányfő arról beszélt, hogy eredményes, sikeres évek várnak Magyarországra és Szlovákiára, a közép-európai országoknak pedig az eddigieknél is szorosabban kell együttműködniük.

Korszerűsítik a 21-es főutat Nógrád és Heves megyében

A 21-es főúton tíz kilométernyi szakaszt bővítenek kétszer kétsávossá 2015 nyarára Nógrád és Heves megyében - közölte az MTI-vel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden.

Újabb magyarnak ítéltek kártérítést Strasbourgban a 98 százalékos elvonás miatt

Újabb magyar közalkalmazottnak ítéltek meg kártérítést kedden Strasbourgban, a végkielégítés egy részének 98 százalékos adókulccsal történő elvonásával kapcsolatos jogvitában, miután májusban és egy héttel ezelőtt egy-egy hasonló ügyben ugyanígy döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Esélyteremtő ösztöndíjakra több mint 2 milliárd forintot fordítanak a következő tanévben

A hátrányos helyzetű, köztük roma fiatalok esélyteremtését célzó Útravaló-Macika ösztöndíjprogramra a kormányzat a következő tanévben több mint kétmilliárd forintot biztosít - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma felzárkózásért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kezdődik a Vidékfejlesztési Program társadalmi vitája

Elkészült a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program előzetes társadalmi vitára alkalmas változata, így megkezdődhet a széleskörű konzultáció, amely segíti a program végleges formába öntését - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden.

A közvilágításon takarékoskodik a Szolnok megyei Nagyrév

A települést megvilágító köztéri lámpák egynegyedét kikapcsoltatja az áramszolgáltatóval Nagyrév önkormányzata, hogy érzékelhetően csökkentse áramszámláját, és ily módon is takarékosodjon kiadásaival - mondta a tiszazugi község független polgármestere kedden az MTI-nek.

A Magyar Telekom megkezdte a hálózati név cseréjét a mobiltelefonokon

Összhangban a 2013 folyamán lezajló márkastruktúra egységesítéssel, a Magyar Telekom megkezdte a mobiltelefonok kijelzőjén a hálózati név (T-Mobile H) cseréjét az új Telekom HU névre - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

Hende: egzisztenciális biztonságot nyújtanak a katonáknak

Kiszámítható előmeneteli rendszert, teljes egzisztenciális biztonságot nyújtanak minden katonának - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attasék értekezletén kedden, Budapesten.

Libakereskedő bűnszervezettel szemben javasol vádemelést a NAV

Libakereskedéssel foglakozó bűnszervezet 11 tagjával szemben javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Békés Megyei Főügyészségnél - tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága az MTI-t.

KSH: 717 millió euró külkereskedelmi többlet áprilisban

Áprilisban 717 millió euró volt a külkereskedelmi áruforgalom többlete, 283 millió euróval nagyobb az egy évvel korábbinál és meghaladta a június 7-én közölt előzetes 700 millió eurót is - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).