rss      tw      fb
Keres

Lemondott a CIG Pannónia biztosító első számú vezetője

Lemondott a CIG Pannónia Életbiztosítónál, valamint annak leányvállalatánál betöltött vezetői tisztségeiről Csurgó Ottó - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfőn a tőzsde honlapján.

Kiraboltak egy dohányboltot a XIII. kerületben

Kiraboltak egy dohányboltot Budapesten a XIII. kerületben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Fővárosi Törvényszék: annak a bíróságnak kell lefolytatnia a büntetőeljárást, amelyik elkezdte

Annak a bíróságnak kell lefolytatnia és befejeznie a büntetőeljárást, ahol a tárgyalást eredetileg megkezdték, függetlenül attól, hogy az ügyáthelyezés miatt eljáró törvényszékek megállapították az illetékességük hiányát - közölte a Fővárosi Törvényszék a honlapján a hétfői büntetőkollégiumi tanácselnöki értekezletének állásfoglalása alapján.

NGM: az európai bankunióról tárgyalt Varga Mihály a volt szász miniszterelnökkel

Németország és Magyarország uniós gazdaságpolitikájáról tárgyalt hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Georg Milbradt egykori szászországi miniszterelnök és pénzügyminiszter. A találkozón szó volt arról is, hogy a tavaly életre hívott európai bankunió hogyan befolyásolja majd az európai, köztük a magyar gazdasági folyamatokat.

BÉT - Alacsony forgalomban enyhén gyengült a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,42 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 18 572,77 ponton zárt hétfőn.

Fejlesztik a gödöllői szennyvíztisztító telepet

Korszerűsítik és bővítik Gödöllő csaknem negyvenéves, elavult szennyvíztisztítóját, a beruházás összköltsége 1,37 milliárd forint - tájékoztatta a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója a kivitelezési szerződés hétfői aláírása után az MTI-t.

A Jobbik a családokat célzó plakátkampányt indított

A fiatalok után a családokat kívánja megszólítani a Jobbik új arculati plakátkampányával - jelentette ki Dúró Dóra, a párt szóvivője hétfőn, Budapesten újságírók előtt.

Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet: folyamatos és fenntartható a működés

A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet működése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kirendelt felügyeleti biztosok tevékenysége mellett prudens, fenntartható és folyamatos, a betétesek pénze biztonságban van - közölte honlapján hétfőn a takarékszövetkezet.

OHÜ: másfél milliárdos támogatás a hulladékgazdálkodási ágazat fejlesztésére

Összesen 1,55 milliárd forint keretösszeggel a magyarországi hulladékgazdálkodási ágazat fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez kínál vissza nem térítendő támogatást az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ), a pályázatokat január 10-től lehet benyújtani - tájékoztatta az ügynökség hétfőn az MTI-t.

Sikeres évet zárt tavaly a pécsi Zsolnay örökségkezelő

Sikeres évet zárt 2013-ban a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK): a társaság mintegy 368 ezer látogatót fogadott közösségi programjain, valamint az általa működtetett intézményekben, turisztikai helyszíneken.

Pokorni: a PISA adatai nem igazolhatják még a változtatásokat

Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke szerint a PISA-felmérés mostani adatai nem igazolhatják a változtatásokat, ugyanakkor azokat a véleményeket is helyére kell tenni amelyek megfélemlített tanárokról szólnak. Ezt Pokorni Zoltán mondta az Újkatedra című oktatási szaklap internetes honlapján megjelent interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy megspórolhatták volna az elmúlt két év gigantikus erőfeszítéseit, és jobb eredményt tudtak volna elérni, ha a nagy önkormányzatokat békén hagyják, és a kicsiket megsegítik.

Adótanácsadó: aránytalanul nagy teher a behajtási költségátalány

Az adószakértők szerint aránytalanul nagy terhet ró a késedelembe eső gazdálkodókra, hogy januártól kötelező a késedelmi kamat felszámolása, és minimum 40 eurónak megfelelő forintot is fel kell felszámolni behajtási költségátalányként.

Ünnepi megyehét kezdődött Somogyban

A három és fél évvel ezelőtt elkezdett közigazgatási reform eredményeként ma minden eddiginél nagyobb a helyi önkormányzatok, a megyei központok szerepe - hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn Kaposváron, a Somogy Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén, a megyehét nyitórendezvényén.

Csökken a benzin és a gázolaj ára

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Ombudsman: nem volt kellően előkészített a megváltozott munkaképességűek felülvizsgálata

Az ombudsman szerint nem volt kellően előkészített a megváltozott munkaképességű emberek állapotának felmérését végző, és az ellátásokra való jogosultságot megállapító intézményrendszer átalakítása. Székely László emiatt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez fordult - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn az MTI-vel.

A NAK-hoz került a falugazdász-hálózat működtetése

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához (NAK) került ez év január 1-jétől a kormányhivataloktól a falugazdász-hálózat működtetése - jelentette be a NAK elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

ÁKK: jelentős kereslet a hathetes dkj-aukción

A meghirdetettnél nagyobb összegben, 2,92 százalékos átlagos hozammal értékesített 6 hetes diszkont kincstárjegyet hétfőn az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

Nem vonul ki Magyarországról az Erste

Az Erste Bank elkötelezett a magyar piac és magyarországi ügyfelei mellett - közölte az Erste Bank Hungary Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Hoffmann Rózsa: a pedagógusbérek tovább emelkednek január elsejétől

Az illetményalapot biztosító mindenkori minimálbér emelkedése miatt a pedagógusok bére átlagosan 8-9 ezer forinttal emelkedik január elsejétől - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára hétfői, bicskei sajtótájékoztatóján.