rss      tw      fb
Keres

Horváth László: Heves megye elmozdult a holtpontról

Ha kis lépésekkel is, de Heves megye elmozdult a holtpontról, „s ma már talán bízhatunk benne", hogy a korábbi időszakra jellemző kedvezőtlen, negatív folyamatok pozitív irányba fordulnak - közölte Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre készül a cikói társulás

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetését készíti elő a száz dél-dunántúli önkormányzatot tömörítő Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás, az új szolgáltatást 2015-ig tervezik bevezetni - közölte a társulás elnöke az MTI-vel.

Lapszemle: Szétválhatnak a klinikák és az egyetemek

A Magyar Nemzet értesülése szerint egyeztetéseket kíván folytatni az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gyógyítást végző klinikák felsőoktatási intézményekről való leválasztásáról.

Lapszemle: Folytatódik a nemzeti konzultáció

Várhatóan újabb nemzeti konzultációt indít - akár még a választások előtt - a kormány, a kérdőíves akció témája azonban egyelőre nem végleges - értesült a Népszabadság.

Lapszemle: Egyre több a pénz a befektetési alapokban

Csaknem harmadával, 4500 milliárd forint fölé nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon az év első tizenegy hónapjában. A befektetők és takarékoskodók figyelme elsősorban a kamatszint csökkenése miatt fordult e kevésbé kiszámítható, ám rugalmas befektetések felé - ismerteti a szombati Magyar Hírlap.

Devizapiac - A forint estére már alig mozdult

A forint árfolyama alig mozdult a főbb devizákkal szemben péntek estére a délutáni jegyzésekhez viszonyítva a bankközi piacon.

Bugár: a választások éve lesz 2014

Nem volt könnyű év a 2013-as a szlovákiai magyarok számára, főként amiatt, mert Robert Fico kormánya kihátrált a kisebbségi politika terén tett ígéretei mögül - mondta az MTI-nek adott évértékelő nyilatkozatában Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke, aki szerint 2014-ben a szlovákiai történéseket leginkább három „fontos” választás befolyásolja majd.

Berényi: dinamikus év lesz 2014 a belpolitikában

A 2013-as év történései bebizonyították, hogy már nem érvényes a szlovák kormányfőnek a kisebbségi status quo megőrzésére tett ígérete - mondta az MTI-nek adott évértékelő nyilatkozatában Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke, aki szerint 2014 dinamikus év lesz a belpolitikában, mivel 3 választást tartanak Szlovákiában.

Jobbik: álságos a baloldal a TV2 eladásával kapcsolatban, a Fidesz zsarolt a reklámadó tervével

A Jobbik álságosnak tartja, hogy az MSZP és az Együtt-PM a TV2 eladásánál átláthatóságot követel, a baloldalnak előbb saját külföldi függőségét, kellene közzétennie. Az ellenzéki párt bírálta a Fideszt is, szerinte a kormánypárt zsarolásra használta a reklámadó tervét, amellyel a kereskedelmi médiumokat kényszerítették arra, hogy még „kormánybarátabbak legyenek”.

Vonzották a pénzt tavaly a részvényalapok

A világ részvényalapjai 4,4 milliárd dollár új készpénzbefektetést vonzottak a január 1-jéig tartó egy hétben, tavaly pedig összesen 251 milliárd dollár áramlott ide - áll a Bank of America Merrill Lynch Global Research pénteken ismertetett elemzésében.

Magyar kulturális intézet nyílt Zágrábban

Horvátország és Magyarország barátságát leginkább a tudományos és kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül lehet elmélyíteni, ezt a célt szolgálja az új Zágrábi Magyar Intézet - jelentette ki Navracsics Tibor pénteken a horvát fővárosban az intézmény megnyitó ünnepségén.

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Főpolgármesteri Hivatal: az egykori kivitelezési hiányosságok miatt kellett bezárni a Városligeti Műjégpályát

Nem csak az enyhe időjárás miatt kellett bezárni a Városligeti Műjégpályát. A problémát az okozta, hogy az egykori hibás tervek, másrészt a kivitelezésből adódó hiányosságok miatt nem működött megfelelően a jégpálya hűtési rendszere - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Elemzők: kedvezőek a tavalyi költségvetési adatok

Kedvezőnek tartják a frissen közölt számokat a tavalyi büdzséről az MTI által megkérdezett elemzők, akik ugyanakkor megosztottak abban, kell-e számítani költségvetési kiigazításokra az idén a választások után.

Droglaborokat működtető csoport ellen zárult le a nyomozás Szabolcsban

A most lezárult nyomozás adatai szerint nem egy, hanem három droglabort működtetett Nyíregyháza környékén az a csoport, amelynek egyik tagja még 2012. januárjában bukott le - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

MSZP: a kormány túlteljesítette a megszorítási tervét

Az MSZP szerint az Orbán-kormány túlteljesítette megszorítási tervét, ezzel magyarázható, hogy a vártnál kisebb lett a tavalyi költségvetési hiány.