rss      tw      fb
Keres

Megbénította az amerikai kormányt a "hókalipszis"

A lehullott méteres hó miatt zárva tartottak hétfőn az amerikai szövetségi kormány intézményei, s továbbra is tízezrek maradtak áram nélkül.

Oroszország négy francia hadihajót szeretne vásárolni

Franciaország tanulmányozza Oroszország újabb kérését az eredetileg tervezett egy helyett négy Mistral típusú helikopterhordozó megvásárlására.

Londoni elemzők: nem kedvező az ukrán választási eredmény

Piaci szempontból nem jó hír a vártnál is szorosabb ukrán elnökválasztási eredmény, mert ez megnöveli az elhúzódó jogi csatározások kockázatát, és emiatt késhet az IMF-program folytatása is.

Irán: újabb újságírókat vettek őrizetbe

Újabb kilenc (más forrás szerint tíz) újságírót vettek őrizetbe az utóbbi két nap folyamán Iránban.

Franciaország: Újabb mecsetgyalázás

Horogkereszteket és muzulmánellenes feliratokat pingáltak ismeretlenek hétfő virradóra a dél-franciaországi Saint-Etienne átadás előtt álló nagymecsetjére.

Újra Ausztriában van Alfons Mensdorff-Pouilly

A Gripen vadászgépeket gyártó BAE Systems volt kelet-közép-európai kijáróját korrupcióval vádolták, majd vádalku következtében megszüntették ellene az eljárást.

Elindult az Endeavour

Közép-európai idő szerint hétfő délelőtt 10 óra 14 perckor elindult az Endeavour amerikai űrrepülőgép a floridai Kennedy Űrközpontból, majd nyolc perccel később elérte a Föld körüli pályát.

Az osztrák szabadelvűek zűrös ügyei - FAZ

Tíz évvel ezelőtt még magasan állt az osztrák belpolitika harmadik erejének, az Osztrák Szabadságpártnak (FPÖ) a csillaga.

Irán: "Lopakodó" repülőgépet próbált ki sikerrel Irán

A Kardhal nevű "lopakodó" repülőgép prototípusa a teszt során igazolta, hogy rendelkezik minden olyan paraméterrel, amely láthatatlanná teszi a radarkészülékek számára.