rss      tw      fb
Keres

Düsseldorfban zajlik Németország egyik legnagyobb terrorista pere

A német államnak a hetvenes években hadat üzenő hírhedt Vörös Hadsereg Frakció terroristáinak peréhez hasonlítják az al-Kaidához közel álló Iszlám Dzsihád Unióhoz tartozó négy férfi perét.

Svéd tv: Moszkva atomfegyver-temetőnek használta a Balti-tengert

Moszkva a Szovjetunió összeomlása után, 1991 és 1994 között a felszámolásra ítélt lettországi (karostai) haditengerészeti támaszpont kimustrált nukleáris és vegyi fegyvereivel szennyezte a Balti-tenger vizeit.

Bernanke: továbbra is hatalmas kihívások a Fed előtt

Még mindig túl sok embernek nincs munkahelye, rekord ütemben folytatódnak a banki ingatlanlefoglalások és a banki hitelkínálat egyre szűkül.

Svájc befogad két ujgur nemzetiségű guantánamói foglyot

A svájci Jura kanton kedden megerősítette, hogy hajlandó engedélyezni két szabaduló rabnak, egy kínai állampolgárságú testvérpárnak, a letelepedést.

Haiti: Port-au-Prince-ben egyre feszültebb a légkör

A haiti főváros, Port-au-Prince utcáin szerdán emberek tömegei vonultak fel azt követelve a kormánytól, hogy biztosítson nekik munkát és élelmet.

Lengyelország a G20-csoport tagja akar lenni

Lech Kaczynski azzal érvelt, hogy a lengyel gazdaság teljesítményét tekintve már a világon a 18.

Moody's: "nyomás alá kerülhet" az amerikai "Aaa"

"Nyomás alá kerülhet" az Egyesült Államok lehetséges legjobb, "Aaa" szintű szuverén adósi minősítése, ha az amerikai kormány nem tesz további költségvetési megszorító intézkedéseket.