rss      tw      fb
Keres

Állatkínzó orvvadászokat értek tetten Kispaládon

Állatkínzó orvvadászokat értek tetten a rendőrök Kispaládon, a két férfi a község külterületén 89 hurkot helyezett ki vadállatok elejtéséhez, s egy őz tetemét meg is találták náluk - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Korrigált év eleji nyereségéből a forint

Budapest, 2011. január 5., szerda (MTI) - Az euró dollárral szembeni gyengülését követve korrigálta szerdán délelőtt a forint az év elején szerzett nyereségeinek egy részét; délelőtt háromnegyed tízkor az eurót 276,50 forinton jegyezték a kedd délutáni 275,93 forint és a szerda kora reggeli 275,84 forint után.

EU-elnökség - Fokozott rendőri ellenőrzés Gödöllőn

A gödöllői rendőrkapitányság vezetője szerdától péntekig rendelt el közbiztonsági és közlekedésrendészeti akciót az európai uniós elnökséggel kapcsolatos rendezvények miatt.

KSH: nőttek az ipari termelői árak novemberben

Az ipari termelői árak tavaly novemberben az előző havihoz képest 1,5, az egy évvel korábbihoz mérten 8,2 százalékkal nőttek, míg 2010 első tizenegy hónapjában az ipar átlagában a termelői árak 4,2 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőttit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Focizás közben meghalt egy fiatalember Füzesgyarmaton

A 20 éves férfi társaival futballozott kedden este, amikor hirtelen elvesztette az eszméletét; a fiatalember életét a segítségére sietők, majd a mentők már nem tudták megmenteni

Az Emfesz nem értesült a gázkereskedelmi engedély felfüggesztéséről

A lakosságot is ellátó gázkereskedő Emfesz Kft. nem értesült arról, hogy a Magyar Energia Hivatal felfüggesztette volna a gázkereskedelmi engedélyét, a hivatal egyelőre csak azt erősítette meg, hogy vizsgálódik.

KSH: kissé csökkent a munkanélküliség szeptember-novemberben

Kissé csökkent a munkanélküliségi ráta Magyarországon, tavaly szeptember-novemberben 10,7 százalék volt, 0,2 százalékponttal kevesebb, mint az augusztus-októberi időszakban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Vesztegetési kísérlet Röszkén

Vesztegetés miatt tett feljelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egy szerb férfi ellen, aki pénzt ajánlott a határrendészeknek azért, hogy szemet hunyjanak az általa és családja által elkövetett jogsértések felett - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

BÉT - Mérsékelt ármozgások várhatók a tőzsdén

Mérsékeltebb áremelkedést vagy stagnálást várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Lapszemle: Később kezdődő tanítás, elmaradt bérek Tiszabőn

Az országosnál egy héttel később kezdődik januárban a tanítás a tiszabői általános iskolában - írta szerdai számában az Új Néplap, amely beszámolt arról is: egy levélben azt tudatták a szerkesztőséggel, hogy a faluban több hivatali és intézményi dolgozó nem kapta meg a január elején esedékes fizetését.

Tartja év eleji nyereségét a forint

Az év eleji erősödés után kissé korrigált az euró, a forint viszont megőrizte nyereségét az euróval szemben, miközben a dollárral, a svájci frankkal és a jennel szemben egy keveset elveszített e nyereségből.

Nem változott az üzemanyagok ára a héten

Szerdán nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg a múlt héten újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára azzal, hogy bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Lapszemle: eddig kevesebb mint hatezren választották a magánpénztárakat

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adatai szerint kedd délelőtt 11 óráig 5713-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánynyugdíjpénztáruknál - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.

Lapszemle: nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény

A Népszabadság szerint nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény, egyebek mellett azért, mert az állami intézmények egy része is csak ímmel-ámmal teszi közé a közérdekű szerződéseket: van olyan minisztérium, amely tavaly tavasszal, és olyan állami tulajdonú cég, amely egy évvel ezelőtt frissítette utoljára az adatait.

Lapszemle: kivonták a forgalomból a Diagon H1N1 tesztjeit

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) alkalmatlanság miatt kivonta a forgalomból a Diagon Kft. H1N1 tesztjeit - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben. A döntés jogerős.

Lapszemle: felfüggesztik az EMFESZ engedélyét

Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) - értesült a Magyar Nemzet. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.

Honosítás - Martonyi: alaptalanok voltak az aggodalmak

Martonyi János szerint az egyszerűsített honosítási eljárás esetében arról van szó: a magyar identitásukat átérző emberek ne legyenek megfosztva attól a lehetőségtől, hogy a magyar állampolgárságot felvegyék, magyarországi letelepedés nélkül.

Hatályon kívül helyezték a Baumag alapítójára kirótt ítéletet

A Fővárosi Ítélőtábla eljárási szabálytalanságokra hivatkozva hatályon kívül helyezte azt a Baumag-ügyben tavaly januárban hozott ítéletet, amellyel Balázs Lászlót, a Baumag Szövetkezet alapítóját tőkebefektetési csalás miatt hét év börtönbüntetésre ítélte - hangzott el az MTV híradójában kedden este.

A forint erősödött a svájci frankhoz és az euróhoz képest estére

Röviddel 20 óra előtt az euró 275,22 forintot ért a reggeli 277,73 forint után. Az euró kedden délután négy órakor 275,93 forinton állt. Kedden eddig 277,87 és 275,22 forint között mozgott az euró.