rss      tw      fb
Keres

Zsugorodott a bankok mérlegfőösszege és nyeresége

Az árfolyamváltozásokat kiszűrve egy év alatt 4,3 százalékkal zsugorodott a bankszektor mérlegfőösszege a tavalyi első három negyedévi adatok szerint; a bankok adózás előtti nyeresége több mint 60 százalékkal csökkent, a bankadó nélkül azonban csak 10 százalékkal mérséklődött volna - derül ki Marsi Erikának, a Nemzetközi Bankárképző Központ alelnökének elemzéséből.

A King's Cityt továbbra is Sukorón akarják megvalósítani

A koncessziós szerződésben foglaltak szerint a King's City kaszinó-komplexum beruházója, a KC Bidding Kft. 2010. december 20-án megnevezte a beruházás helyszíneként a sukorói földterületet, mint végleges helyszínt, és benyújtotta a szükséges okiratokat a minisztérium részére.

Mintegy 9,8 milliárd forintnyi betét fagyott be a "Jógazda" Takarékpénztárnál

Az előzetes adatok szerint mintegy 9,8 milliárd forintnyi betét fagyott be a "Jógazda" Szövetkezeti Takarékpénztárnál, ami mintegy 6.500 betétes között oszlik meg. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) húsz munkanapon belül kifizeti a betéteseknek a kártalanítást a biztosított betétek után.

Médiatörvény - EU-bizottság: nincs új fejlemény a médiatörvény ügyében

A magyar médiatörvény részletes jogi vizsgálata - a teljes szöveg pontos fordítása híján - még el sem kezdődött, és az elemzés elvégzésére nincs semmilyen határidő, az akár évekig is tarthat - közölte kedden az Európai Bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy a hivatalos eljárás indításáról vagy elvetéséről csak azt követően születhet döntés.

Iszapömlés - Elnapolta a Mal Zrt. elleni kártérítési pereket az FB

Több felperes megrendülten beszélt az iszapkatasztrófáról, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. képviselője pedig vitatta a cég felelősségét a Fővárosi Bíróságon (FB) kedden megkezdődött négy kártérítési perben; a tárgyalásokat márciusra elnapolták. A négy perben hat kolontári, illetve devecseri lakos összesen mintegy 150 millió forintot követel a cégtől.

Médiatörvény - Kész a jogszabály angol nyelvű fordítása

Elkészült a magyar médiatörvény angol nyelvű fordítása, amelyet a kormány továbbított a Budapesten működő külképviseleteknek és Magyarország külföldi nagykövetségeinek - közölte a kormányszóvivő kedden az MTI-vel. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ehhez hozzátette, hogy a fordítás mellett a jogszabályt ért vádakra is reagálnak.

MSZP: csökkenőben a kormánnyal szembeni befektetői bizalom

Az MSZP szerint az Orbán-kormány a bank- és a válságadó miatt egyre nagyobb pénzpiaci és hitelezői ellenállásba ütközik, ráadásul ezek a "diszkriminatív különadók" a magyar munkahelyeket is veszélyeztetik.

Médiatörvény - A Financial Times Deutschland kommentárja

Valamivel több bizalmat címmel közölt kommentárt kedden a Financial Times Deutschland a magyar médiatörvény kapcsán, amelyet "rendkívül kérdésesnek" minősít; ugyanakkor úgy véli, hogy korai volna még siratni a fiatal magyar köztársaságot.

Az MSZP szerint össze fog omlani a közfoglalkoztatás

Az MSZP szerint azzal, hogy a kormány a 2011-es költségvetésben a 2010-es 117 milliárd forintról 64 milliárd forintra csökkentette a közfoglalkoztatásra szánt állami támogatást, a rendszer hamarosan össze fog omlani - közölte Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Időközi polgármester-választás lesz Dunaszigeten

Időközi polgármester-választást tartanak február végén a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszigeten, miután karácsony előtt bírósági megrovást kapott az eddigi településvezető, akinek a megbízatása ezzel megszűnt.

TÁRKI: A kisebbségi magyarok zenei mindenevők

Az Európai Unió keleti határán élő nemzeti kisebbségek közül az ukrajnai és a szlovákiai magyarok szeretik a legjobban a zenét, míg a magyarországi szlovákok szeretik legjobban a többségi társadalom zenéjét - állapította meg a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet részvételével zajló összehasonlító kutatás.

Vádat emeltek a pénzügyőrség volt dél-dunántúli parancsnoka ellen

Vádat emeltek Bakos Gyula, a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli regionális parancsnoka ellen, mert az ügyészség szerint az egykori vezető kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, amennyiben ott ismerőse cégét bízzák meg az őrző-védő feladatokkal.

Médiatörvény - A ZDF főszerkesztőjének kommentárja

Az adó szokásos esti politikai háttérműsorának, a Heute Journalnak hétfő esti adásában elhangzott kétperces kommentárjában Peter Frey úgy vélekedett, hogy a médiatörvény nemcsak a tízmillió magyart érinti, de valamennyi európait - és kínos helyzetbe hozza az Európai Unió többi 26 tagjának állam- és kormányfőit is. Elég baj, hogy Silvio Berlusconi és Nicolas Sarkozy rendben lévőnek találja a kormányhű és kegyencek által irányított médiát. Ám hogy az EU új elnöke sebtében felszámolja Európa egyik legfontosabb vívmányát, az minőségileg mást jelent - tette hozzá.

Iszapömlés - Pénzbeli támogatások a károsultaknak

Jótékonysági hangverseny bevételével és a lottózókban összegyűlt pénzadománnyal is segítik a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

Jobbik: felháborító, hogy multik az Európai Bizottságnál panaszkodnak Magyarországra

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy multinacionális vállalatok az Európai Bizottságnál kifogásolják az őket Magyarországon terhelő különadókat, mivel a párt szerint a külföldi nagyvállalatok az elmúlt években minden kedvezményt megkaptak a magyar államtól.