rss      tw      fb
Keres

Árvíz - Továbbra is harmadfokú készültség a Hortobágy-Berettyó folyónál

Bár a Hortobágy-Berettyó lassan apad, a Borznál mért 391 centiméteres vízállás miatt továbbra is a legmagasabb, harmadfokú az árvízvédelmi készültség a folyó bal partján, Bucsa és Nádudvar között - tájékoztatta Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) védelemvezetője kedden reggel az MTI-t.

A pozsonyi Új Szó a magyar EU-elnökségről

"Magyarország január elsejével átvette az Európai Unió soros elnöki posztját. Bármennyire készült is erre az eseményre a teljes magyar kormány és az állami adminisztráció, a médiatörvény módosítása miatt mégis keserűre sikeredett az esemény" - írja a szerző.

EU-elnökség - LMP: a magyar elnökség sikere az ország érdeke

A Lehet Más a Politika szerint a magyar EU-elnökség sikere az egész ország érdeke. Mile Lajos és Dorosz Dávid az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: az LMP reméli, hogy a soros elnökséggel járó nemzetközi figyelem segítségével "kiküszöbölhető az a presztízsveszteség, amit az országnak az elmúlt két hónapban a kormány európai szemmel egzotikus törvényhozási teljesítménye okozott".

Egy amerikai diplomata szerint a nagyhatalmak tudhattak a szervkereskedelemről

A nyugati nagyhatalmak szinte biztosan tudtak azokról a dolgokról, amelyek az Európa Tanács közelmúltbeli jelentésében szerepelnek a koszovói szervkereskedelemről, mert voltak információik az albán gerillaalakulat, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) tevékenységéről - állítja egy volt amerikai diplomata, aki az ENSZ képviselője volt Észak-Koszovóban.

Erősödött a forint, 277 alatt az euró

Erősödött a forint kedden délelőtt: egy eurót fél 10 után nem sokkal 276,85 forinton jegyeztek a kora reggeli 277,73 és a hétfő délutáni 277,90 forint után.

A GDP 4,7 százaléka volt a kormányzati szektor hiánya az első három negyedévben

A kormányzati szektor 2010. első három negyedévi hiánya 945 milliárd forint volt, a GDP 4,7 százaléka, ami a bevételek csökkenése és a kiadások növekedése miatt az egy évvel korábbinál 128 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,5 százalékponttal magasabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

FAZ-kommentár a válságadóról

A konzervatív újság gazdasági rovatában közölt írás szerzője, Hendrik Kafsack szerint sokkal rosszabbul nem kezdődhetett volna Magyarország első EU-elnöksége. Előbb a médiatörvény miatt került az ország bírálatok kereszttüzébe, most pedig a válságadó miatt állítják pellengérre.

Nagyobb nyilvánosságot kezdeményez a közbeszerzéseknél az adatvédelmi biztos

A Ptk. módosítását kezdeményezte Jóri András adatvédelmi biztos, mivel szerinte sérti az állami feladatok ellátásának átláthatóságához fűződő közérdeket az, hogy a közbeszerzéseknél alvállalkozó igénybevétele esetén nem kötelező nyilvánosságra hozni az állammal kötött szerződés alapján végzett tevékenység részleteit.

Iszapömlés - Megkezdték a szentkúti lejárónál összegyűjtött vörösiszap elszállítását

Elkezdték Kolontáron az új gát és a második védelmi vonal közötti területről, valamint a régi vasúti töltéstől északra lévő vízelvezető árokból összegyűjtött vörösiszap szállítását; eddig mintegy 800 köbméter anyagot vittek a X-es kazetta melletti tárolóba - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-vel.

Az árvíz elmosta a részvényárfolyamokat is Ausztráliában

Jelentős csökkenéssel zárt a melbourne-i tőzsde vezető mutatója kedden, mert az árvíz miatt nyomás alá kerültek a biztosítók, valamint a bányaipari cégek részvényei.

BÉT - Emelkedő nyitás után stagnálás várható

Pozitív nyitás után nem számítanak nagyobb árfolyammozgásokra kedden a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők.

Tartotta árfolyamát a forint kora reggel

Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 277,73 forinton jegyeztek a hétfő délutáni 277,90 forint után. Hétfőn reggel is 277 forint körül alakult az árfolyam.

Iszapömlés - Kezdődnek a Mal Zrt. elleni kártérítési perek az FB-n

A Mal Zrt. elleni kártérítési perek közül ma négy kezdődik meg a Fővárosi Bíróságon (FB), azokban hat kolontári, illetve devecseri lakos összesen mintegy 150 millió forintot követel a cégtől.

Lapszemle: Szentes Tamás lehet Pesti Imre utóda

A Népszava információi szerint akár már a jövő heti rendkívüli közgyűlésen elfoglalhatja tisztségét a Pesti Imre helyére érkező új főpolgármester-helyettes. A napilap úgy tudja: Szentes Tamás, a Fidesz-frakció tagja a legesélyesebb erre a posztra.

Élénk sajtóérdeklődés előzi meg a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalását

Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselő és tizenhárom társának fellebbviteli tárgyalását a táblabíróság dísztermében tartják, ahol a helyiség korlátozott befogadóképessége miatt, mintegy harminc ülőhely jut az újságíróknak. Ezért a sajtó munkatársai csak előzetes akkreditációt követően vehetnek részt a hét tárgyalási napon. Hétfőig tizennégy hírügynökség, televízió, rádió, újság és internetes portál munkatársa jelezte részvételét.

Lapszemle: már nincs korlátlan védelem a betéteken

Január elsejétől már nem korlátlan összegben védettek a magyarországi pénzintézetekben elhelyezett betétek - írta a Napi Gazdaság keddi száma.

Lapszemle - Slemczi: átvilágítjuk a magánpénztárakat

Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül.

Lapszemle: EU-elnökség - hatvan új motor és ötven új autó a rendőrségen

Hatvan vadonatúj motorkerékpárt és ötven, az uniós konvojok felvezetésére alkalmas felső középkategóriás autó beszerzését tervezi a rendőrség a soros magyar uniós elnökséggel összefüggésben - olvasható a keddi Népszabadságban.

Lapszemle: szocialista politikusokat jelentenek fel a pécsi buszeladási ügyben

Feljelentést tesz szocialista politikusok ellen Komáromi István, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. napokban távozott felügyelő bizottsági (fb) tagja a városi buszeladási botránnyal összefüggésben - adta hírül hétfőn a Pécsi Újság hírportál.

Benkő Tibor: jobban megéri a tartalékosokkal védeni a katonai területeket

A civil őrző-védő cégek alkalmazása helyett jobban megéri a honvédségnek a január 1-től szolgálatba állt önkéntes tartalékosokkal védeni a kiemelt katonai objektumokat - mondta Benkő Tibor vezérkari főnök hétfőn az MTI-nek.